vrijdag 17 juli 2015

Vlucht Coldfoot - Fairbanks

Vliegveld Coldfoot

117 Vliegveld Coldfoot126 Cockpit

Ook hier weer een vliegveldje van niks. We werden afgezet op een veldje waar de vliegtuigen zouden komen die ons terugbrachten naar Fairbanks. Het vliegtuig was wel wat groter dan tijdens de vlucht van en naar Katmai NP. Hier konden ongeveer 10 passagiers in.

127 Arjan in vliegtuigje

In het vliegtuig kreeg je een koptelefoon. Enerzijds om het geluid een beetje te dempen, anderzijds voor de communicatie met de piloot. Hij kon ons vertellen waar we ongeveer waren en de passagiers konden ook vragen stellen.

Het weer was niet best toen we uit Coldfoot vertrokken.

131 Vlucht Coldfoot - Fairbanks
123 Endicott Mountains


Op de foto boven de Endicott Mountains. Deze bergen zijn onderdeel van de Brooks Range en liggen in het Gates of the Arctic National Park.
Op de foto hieronder de enorme fireweedvelden vanuit de lucht.

138 Enorme fireweed velden137 Vlucht Coldfoot - Fairbanks141 Vlucht Coldfoot - Fairbanks

Hieronder passeren we de Yukon River.

151 Yukon river144 Yukon river

Er zijn elk jaar bosbranden in het gebied. Hier vliegen we over een klein bosbrandje.

147 Bosbrand153 Vlucht Coldfoot - Fairbanks162 Vlucht Coldfoot - Fairbanks

En tenslotte de landing in Fairbanks. Het was een lange excursie geweest we kwamen pas aan het eind van de middag aan in Fairbanks.
167 Landing fairbanks171 Landing fairbanks
174 Vliegveld Fairbanks

Het witte gebouw op de foto links is het University of Alaska Museum of the North. Het is er niet van gekomen om dit museum nog te bezoeken. We hebben de dag afgerond met een maaltijd in het restaurant dat naast onze cabin lag. Het international vliegveld van Fairbanks heeft zowaar een echte verkeerstoren. Het is het kleinste vliegveld in de Verenigde Staten met (in het toeristenseizoen) rechtstreekse vluchten naar Europa.


175 Vliegveld Fairbanks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten