woensdag 22 juli 2015

Independence Mines

059 Onderweg naar Independence Mines061 Tweede tussenstop richting independence mines

Vanuit Palmer zijn we naar Independence Mine State Historical Park gereden dat een eindje ten noorden van Palmer aan de Hatcher Pass ligt. Van Palmer tot aan het State Park is de weg geasfalteerd. Daarna wordt het wat avontuurlijker. Hier een paar uitzichtfoto's gemaakt tussen Palmer en het park.

063 Independence Mines069 Independence Mines070 Independence Mines met Gé

In de gebouwen wordt uitgelegd hoe ze het goud uit het gesteente haalden en hoe men leefde in het dorp. In grote lijnen lijken de verhalen op die in Kennicott. Zij het dat het daar over koper ging en de procedures dus ook niet identiek waren.

074 Independence Mines073 Independence Mines

Van de gebouwen waarin het goud uit het gesteente werd gehaald was weinig meer over.

065 Uitzicht bij Independence Mines

In de verte was een klein vakantieparkje te zien. Het was een beetje een grauwe dag. De bloemen zorgen op zo'n dag voor een beetje kleur.

067 Waarschijnlijk Dwarf Fireweed072 Lijkt een beemdooievaarsbek


Wilsons zanger In de struiken zaten een heleboel Wilsons zangertjes. Die hadden we in de buurt van Homer ook al gezien. De mannetjes zijn fel geel met een zwarte vlek op hun kopje.  De vrouwtjes zijn minder goed te herkennen in het struikgewas. Hier is het gelukt om ook een vrouwtje duidelijk in beeld te krijgen. Om deze piepkleine vogeltjes in beeld te krijgen zijn er minstens tien keer zoveel pogingen zonder resultaat gebleven. Ze zijn erg snel en zitten nooit lang stil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten