zaterdag 18 juli 2015

Wandeling Paxson

Lodge at Black Rapids

168 Hotel vanaf de straat151 Hotel Paxson

Dit erg leuke hotel is in 2009 geopend na een jarenlange verbouwing door de eigenaren. Het resultaat mag er zijn, een buitengewoon sfeervol hotel dat gerund wordt door een heel vriendelijk echtpaar. Ze koken heerlijke maaltijden voor hun gasten en weten je ook echt het gevoel te geven gast te zijn. We hadden de indruk dat de meeste gasten hier vaker kwamen en ook wij willen zeker terug als we ooit nog in de buurt komen. 
Hieronder het uitzicht vanuit het hotel over het dal van de Delta River.

118 Uitzicht vanaf terras hotel

We hadden nog een paar uur over tot het avondeten en hebben in die tijd een wandeling gemaakt in het gebied achter het hotel. Daar waren een paar wandelroutes uitgezet. We zagen al meteen weer een grijze junco in de struiken.
Al vrij snel kwamen we bij een lange streep in het landschap, geheel begroeid met fireweed. De oliepijplijn licht hier onder de grond.

124 Wandeling achter hotel125 Wandeling achter hotel123 Wandeling achter hotel

Hieronder het uitzicht in westelijke richting.

126 Wandeling achter hotel128 Wandeling achter hotel

Common Sulpghur


    

Deze vlinder hoort bij de zogenaamde luzernevlinders. Ik heb geen Nederlandse naam kunnen vinden voor dit Amerikaanse lid van de luzerne-familie. Hij lijkt het meest op de Gele Luzerne vlinder die in Midden Europa voorkomt. De Engelse naam is Common Sulphur

145 Wandeling achter hotel144 Wandeling achter hotel

Toen we terugkwamen van de wandeling hebben we een glas wijn besteld en zijn lekker in het zonnetje op het terras gaan zitten. Dit soort momenten associëren de meeste mensen eerder met een vakantie in Italië, maar met een beetje geluk kan het ook in Alaska. 

158 Terras hotel Paxson


Amerikaanse rode eekhoorn

Er was ook sprake van een brutale eekhoorn die regelmatig langskwam op zoek naar iets eetbaars. we hebben het beestje daarbij betrapt.

162 Amerikaanse rode eekhoorn165 Amerikaanse rode eekhoorn

Deze lijkt op de eekhoorns die je in Nederland ziet, ze zijn over het algemeen iets kleiner. Ze zijn ook reuze snel. We hadden al een aantal rode eekhoorns gezien in Alaska voordat het lukte om deze op de foto te krijgen.

175 Avondwandeling176 Avondwandeling

Na het eten hebben we nog een korte wandeling gemaakt. Aan de andere kant van de weg bij The Lodge at Black Rapids zaten een paar Arctische grondeekhoorns. 

171 Arctische grondeekhoorn174 Arctische grondeekhoorn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten