dinsdag 21 juli 2015

Vlucht McCarthy - Chitina

Vertrek uit Wrangell St Elias National Park

002 Uitzicht Glacier Lodge in de vroege ochtend004 Licht groene mot

De ochtend van ons vertrek uit Kennecott was het opnieuw prachtig weer. De bergen lagen er mooi bij in de vroege ochtendzon. We moesten vrij vroeg ontbijten omdat ons vliegtuig om 8.30 uur vertrok en we ook nog met het busje naar het vliegveld moesten. 
Bij het hotel zat een groenige mot. Je zou verwachten dat het eenvoudig is om te achterhalen om welke soort het gaat, maar er blijken heel veel motten te zijn die hier op lijken. Hij lijkt bijvoorbeeld sprekend op de Light Emerald, maar die komt niet voor in Noord-Amerika.

008 Vliegveld McCarthy010 Vliegveld McCarthy

Deze ochtend waren er zoveel passagiers dat er zelfs drie Cessna's nodig waren om iedereen naar Chitina te brengen. De naam van het bedrijf dat vliegt op de route tussen Chitina en McCarthy past bij de regio: Wrangell Mountain Air.


Ook deze vlucht was weer erg mooi. Over gletsjers, diepe dalen en hoge bergen vlogen we terug naar Chitina.
019 Gletsjer vanuit de lucht023 Wrangell St Elias NP vanuit de lucht


Dall schapen

045 Wrangell St Elias NP vanuit de lucht

De bescherming van deze wilde schapensoort is een belangrijk doel van enkele National Parks in Alaska. Alleen vanuit het vliegtuig hebben we ze gezien, de witte puntjes op de foto hierboven zijn allemaal Dall schapen. Daarboven een ansichtkaart van deze beesten.

031 Wrangell St Elias NP vanuit de lucht034 Wrangell St Elias NP vanuit de lucht036 Wrangell St Elias NP vanuit de lucht038 Wrangell St Elias NP vanuit de lucht039 Wrangell St Elias NP vanuit de lucht042 Wrangell St Elias NP vanuit de lucht044 Wrangell St Elias NP vanuit de lucht048 Wrangell St Elias NP vanuit de lucht054 Wrangell St Elias NP vanuit de lucht049 Wrangell St Elias NP vanuit de lucht

De besneeuwde berg hiernaast is de schildvulkaan Mount Wrangell. De berg is 3700 m hoog en in 2002 voor het laatst uitgebarsten.

068 Wrangell St Elias NP vanuit de lucht076 Landing in Chitina

Met de landing op de landingsstrip aan de oevers van de Copper River in Chitina kwam er een eind aan ons bezoek aan het wonderschone Wrangell St Elias National Park.

077 Vliegveld Chitina

Vanaf het vliegveld hadden we uitzicht op Mount Wrangell. Aan het begin van de vlucht stond er op het vliegveld in McCarthy een man die vertelde dat het uiterst zeldzaam was dat er in dat gebied twee vrijwel onbewolkte ochtenden achter elkaar waren in de zomer. We hadden dus een ideaal moment uitgekozen voor ons bezoek aan dit park.Geen opmerkingen:

Een reactie posten