zondag 19 juli 2015

Vlucht Chitina - McCarthy

050 Chitina Airport051 Chitina Airport

Al vrij snel verscheen de eerste Cessna. Er stonden meer mensen dan er in het vliegtuigje konden en de piloot kondigde dan ook meteen aan dat er nog een tweede vliegtuig zou komen. Omdat er maximaal vijf mensen mee konden met de eerste vlucht moest één van de aanwezige koppels worden opgesplitst tijdens de vlucht. Iedereen keek elkaar aan en uiteindelijk zijn we akkoord gegaan met de opsplitsing onder de voorwaarde dat ik op de stoel van de copiloot mocht plaatsnemen. Het vliegtuig met Arjan vertrok een paar minuten later.

052 Chitina Airport054 Vlucht Chitina - McCarthy

De landingsstrip lag direct naast de Copper River. De vlucht begon dus met het oversteken van die rivier.


Wrangell St Elias National Park

058 Vlucht Chitina - McCarthy

Met het oversteken van de rivier vlieg je ook meteen het Wrangell St Elias National Park binnen. Op de volgende foto in de kloof een rivier die alleen vanuit de lucht zichtbaar is. Er is geen weg of wandelpad in de buurt van het water.

059 Riviertje alleen vanuit de lucht zichtbaar

De vlucht over het park, dat groter is dan heel Nederland, was prachtig. De route moest een beetje worden aangepast omdat we anders dwars door een onweersbui zouden vliegen en dat is met zo'n Cessna niet aan te bevelen.

073 Vlucht Chitina - McCarthy074 Vlucht Chitina - McCarthy075 Vlucht Chitina - McCarthy085 Vlucht Chitina - McCarthy081 Vlucht Chitina - McCarthy087 Vlucht Chitina - McCarthy088 Vlucht Chitina - McCarthy089 Vlucht Chitina - McCarthy091 Vlucht Chitina - McCarthy093 Vlucht Chitina - McCarthy

Tegen de berghelling waren restanten te zien van oude mijngebouwen.

094 Restanten mijngebouw095 Restanten mijngebouw

We vlogen ook over de Root Glacier. De volgende dag zouden we een wandeling over deze gletsjer gaan doen.

097 Root Glacier

Vervolgens vlogen we over de restanten van de gebouwen van de Kennecott Mines. Ons hotel lag vlakbij deze gebouwen die je met een rondleiding kon bezoeken.

105 Kennicott Mines103 Root Glacier


Landing in McCarthy

114 Landing McCarthy118 Landing McCarthy

Na een hele mooie vlucht kwamen we aan in McCarthy. Een aantal hutjes die bij McCarthy horen staan vanaf het vliegveld gezien aan de andere kant van de Kennicott rivier. De piloot had het over de suburbs van McCarthy, een vreemd woord bij een dorp met ongeveer 45 inwoners. Eerst zie je in de verte de landingsbaan dichterbij komen en voor je het weet sta je midden in het grootste natuurpark van de Verenigde Staten.

120 Uitzicht vliegveld McCarthy126 Uitzicht vliegveld McCarthy

Het uitzicht op het vliegveld in McCarthy was in alle richtingen fantastisch. Op de foto hierboven zie je boven de bergen het vliegtuig naderen waar Arjan in zat. In de verte zag je ook de gebouwen van de Kennecott Mines liggen. Rechts daarvan lag het hotel waar we twee nachten zouden verblijven.

122 Uitzicht vliegveld McCarthy123 Uitzicht vliegveld McCarthy129 Uitzicht vliegveld McCarthy

Na een paar minuten landde het toestel met Arjan. Gedurende die minuten vroeg ik me wel af hoe slim het was om in verschillende vliegtuigen te gaan zitten. Stel dat er met één van de twee iets gebeurt....

133 Vliegtuig met Arjan137 Aankomst Arjan138 Aankomst Arjan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten