dinsdag 21 juli 2015

Van Valdez naar Glennallen

Willow Lake

126 Bij Willow Lake129  Bij Willow Lake

Dit meer langs de weg tussen Valdez en Glennallen geeft uitzicht op een aantal bergtoppen in het Wrangell St Elias National Park. Op de eerste foto zijn onder de wolken delen van Mount Zanetti en Mount Wrangell zichtbaar.

132 Mount Drum

We hebben nog een tweede bezoek gebracht aan het bezoekerscentrum van het Wrangell St Elias Park bij Copper Center. We hebben hier eerst een film over het park bekeken en daarna hebben we een wandelroute in de omgeving van het bezoekerscentrum gelopen.

135 Trail Visitor Center Wrangell St Elias NP

De route liep grotendeels door het bos en er zaten veel kleine vogeltjes en hier en daar hingen er bessen aan de struiken.

134 Squashberry


Canadese TaigagaaiEen paar dagen eerder zaten er een aantal Canadese Taigagaaien op deze plek. We konden er toen geen foto's van maken omdat ze door luidruchtig volk werden verjaagd. Gelukkig zaten ze er nu ook.

Glennallen

160 Mount Drum vanuit Glenallen162 Mount Drum vanuit Glenallen

Achteraf vergeet je de meeste hotels weer vrij snel. Alleen de 'bijzondere' hotels blijven hangen. Het New Caribou Hotel in Glennallen is er daar één van. Allereerst is het vreemd om het woordje New te koppelen aan zo´n uitgewoonde tent. We werden ontvangen door het dikke nichtje van Conchita Wurst. Nog nooit een vrouw met zoveel baardgroei gezien. In het hotel was die middag al een stroomstoring geweest en toen we onze apparaten wilden opladen roken we meteen een kortsluitingslucht. Verder waren er dingen mis met de gordijnen, de wc, de douche. Er kwam bruin water met zwarte spikkeltjes uit de douche. Uiteindelijk spoelde de wc ook niet meer door. We hebben dus een bak met pis achtergelaten. 
We hadden eigenlijk geen zin om in het restaurant van het hotel te eten en gingen dus op zoek naar de andere restaurants in de buurt, die in de gore klapper die op de kamer lag stonden vermeld. Die bleken inmiddels al bijna allemaal te zijn opgeheven. Bij een restaurant hing een briefje op de deur Gone Fishing.
Uitgerekend in dit gore hotel lag een briefje voor de fooi. Daar hebben we dus een paar losse dollarcenten in gedaan.
Vanaf de weg bij het hotel had je wel mooi uitzicht op Mount Drum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten