zaterdag 11 juli 2015

Van Homer naar Seward

001 Uitzicht hotel Homer

De ochtend van het vertrek uit Homer was het onbewolkt. Dat zegt zeker in dit deel van Alaska overigens niets over het verdere verloop van de dag.

Bairds kraai

010 Bairds kraai006 Bairds kraai

Op het strand zagen we steeds kraaien rondscharrelen. De kraaien lijken sprekend op de kraaien die je in Nederland ziet, maar ze zijn iets kleiner. Eigenlijk kun je alleen vanwege de plek waar je de vogel ziet concluderen dat het om deze kraaien gaat.

Amerikaanse zeearend

013 Amerikaanse zeearend015 Amerikaanse zeearend
We hadden al een heleboel Amerikaanse zeearenden gezien, maar behalve de vogel in het Wildlife Center die in een kooi zat, was het nog niet gelukt om er een goed op de foto te krijgen. We hadden al een paar keer een arend zien zitten op een paal aan het begin van de Homer Spit. Toen we de Spit voor het laatst verlieten zat hij er ook en zijn we even gestopt voor een paar foto's.

Bij een tussenstop even ten noorden van Homer hadden we mooi uitzicht op de Iliamna vulkaan, die we een dag eerder al vanuit de lucht hadden gezien. 

018 Uitzicht op Mount Iliamna

In de struiken bij deze parkeerplaats zong een goudkruingors het hoogste lied.Wilson's zanger

Dit prachtige kleine zangvogeltje leeft vooral van insecten. De vrouwtjes zijn grotendeels groen en vallen daardoor nauwelijks op tussen de struiken. De borst en het kopje van de mannetjes zijn felgeel met een zwarte vlek op het kopje. Ze broeden vooral in Canada en Alaska en overwinteren in Centraal Amerika.
Tern Lake

In Alaska kan het weer snel omslaan. Van het mooie weer in de buurt van Homer was weinig meer te bespeuren. Het was bewolkt en het begon een beetje te druppelen toen we bij het Tern Lake aankwamen. Dit meer ligt bij de splitsing waar de weg uit Homer uitkomt bij de weg die van Anchorage naar Seward loopt.

026 Tern Lake025 Tern Lake023 Tern Lake


Vanaf hier was het niet meer zo heel ver naar Seward.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten