woensdag 22 juli 2015

Van Glennallen naar Palmer (2)

Sheep Mountain

017 Sheep Mountain

Bij deze berg worden regelmatig Dallschapen gezien, maar niet op deze dag. Maar ook zonder schapen is deze spectaculair gekleurde berg de moeite waard. De kleuren verraden een vulkanisch verleden waarbij veel verschillende mineralen vrij zijn gekomen.

029 Amerikaanse rode eekhoorn039 Amerikaanse rode eekhoorn

Bij de volgende stop zaten weer een paar mooie Amerikaanse rode eekhoorns.

Matanuska gletsjer

045 Uitzicht op Matanuska gletsjer051 Uitzicht bij Matanuska gletsjer046 Uitzicht op Matanuska gletsjer

De Matamuska gletsjer is een van de eenvoudigst te bereiken gletsjers van Alaska. Wij hebben het in dit geval gehouden bij een wandeling bij een uitzichtpunt.

048 Wandeling bij uitzichtpunt gletsjer049 Wandeling bij uitzichtpunt gletsjer053 Vogelwikke


Hieronder een tussenstop op een plek waar de weg is uitgehakt uit de rotsen en daardoor aan beide kanten wordt omgeven door hoge wanden. 

054 Glenn Highway

Op een gegeven moment begon onze benzinesituatie penibel te worden. Tussen Glennallen en Palmer zijn maar weinig tankstations en bovendien zijn er een heleboel gesloten. Het rode lampje brandde al toen we langs een café kwamen. Daar hebben we even gevraagd of er een tankstation in de buurt was, en we hadden geluk, anderhalve mijl verder konden we tanken.


Firesides Books Palmer


056 Fireside Books Palmer058 Fireside Books Palmer
In Kennicott had Arjan gesproken met een dame uit New York over een schrijfster uit Alaska, Eowyn Ivey, die voor haar debuutroman een nominatie voor de prestigieuze Pulitzerprijs had ontvangen. Ze had de schrijfster ontmoet in de winkel in Palmer waar ze als boekverkoopster werkte. Wij zijn ook even langs geweest. De schrijfster zelf was er niet die dag, maar we werden hartelijk ontvangen en Arjan kon een gesigneerd boek kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten