dinsdag 21 juli 2015

Van Chitina naar Valdez

Tiekel River

091 Tussenstop bij Tiekel River092 Tussenstop bij Tiekel River

Met de vlucht en het bezoek aan Chitina hadden we al heel wat moois achter de rug deze dag. Omdat we slechts een korte rit naar ons volgende hotel hadden hebben we besloten om de weg naar Valdez te rijden, dit deel van de Richardson Highway is erg mooi en zeker de moeite waard om in een reisschema voor Alaska op te nemen. Het is vooral een dag van korte fotostops geworden, zoals hier bij Tiekel River, een zijrivier van de Copper River.


Tsina River

094 Tussenstop bij Tsina river099 Tussenstop bij Tsina river

Onze volgende stop was ook bij een rivier. In dit geval de Tsina River. Je kunt hier raften, maar die optie lieten we graag aan ons voorbij gaan. In de verte zie je de Worthington gletsjer al liggen.

Worthington Glacier

107 Wörthington Glacier


Deze gletsjer ligt bij de Thompson Pass. Het is één van de best bereikbare gletsjers van Alaska en je kunt in de buurt van de gletsjer diverse wandelingen doen. Na alle gletsjers die we tijdens deze reis al hadden bezocht voelden we weinig aandrang om bij deze gletsjer uitgebreid de benen te strekken.
Toen we hier stopten stonden er ook een paar Italianen die zichzelf op de foto wilden zetten samen met de gletsjer. Ze legden het fototoestel op de auto, de foto werd gemaakt en ze reden weg met het fototoestel nog even op de auto en daarna naast de auto.

108 Tussenstop kort na Wörthington Glacier111 Tussenstop kort na Wörthington Glacier113 Tussenstop kort na Wörthington Glacier

Tussenstop kort na Worthington Glacier. In alle richtingen had je hier een mooi uitzicht, er is niet echt een pad, maar je kunt vanaf de parkeerplaats een stuk over de rotsen lopen voor het uitzicht.

Bridal Veil Falls

125 Bridal Veil Falls

Alleen al in de Verenigde Staten zijn er minstens 25 watervallen met deze naam. Tel je daarbij de watervallen uit andere Engelstalige landen op dan kom je boven de 40.
We zijn daarna gaan lunchen in Valdez. Na de lunch zijn we begonnen aan de route naar ons hotel in Glennallen. Daarvoor moesten we eerst een flink eind terugrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten