vrijdag 24 juli 2015

Terugreis via Reykjavik naar Amsterdam

Een nieuwe vertrekpoging

021 Observatiedeck vliegveld Anchorage018 Observatiedeck vliegveld Anchorage

Aan het eind van de ochtend werden we weer naar het vliegveld gebracht. Bij het ophalen van de instapkaarten kregen we ook meteen de instapkaarten voor de vlucht van Reykjavik naar Amsterdam. Die vlucht sloot mooi aan, we vreesden aanvankelijk dat we in Reykjavik opnieuw lang moesten wachten. En toen begon het wachten. Er moest nog getest worden of het nu wel veilig was om te vertrekken. En dat duurde langer dan gehoopt. Ruim tijd dus om even vanuit de observatie lounge het vliegveld te bekijken. Uiteindelijk konden we met ruim een uur vertraging vertrekken. 


Nog één keer Denali

034 Mount McKinley vanuit het vliegtuig
De mensen die deze dag het Denali national park bezochten hebben waarschijnlijk niet zoveel gezien van Mount McKinley. Wij hadden meer geluk, vanuit het vliegtuig hadden we een prachtig uitzicht op de boven de wolken uitstekende toppen van deze meer dan 6000 meter hoge berg. Wat een mooi afscheid van Alaska.

Tussenlanding IJsland

001 Snæfellsjökull vanuit het vliegtuig005 Tussenlanding in IJsland


Vroeg in de ochtend landden we op het vliegveld in Reykjavik. Kort voor de landing zagen we de vulkaan Snæfellsjökull op het schiereiland Snæfellsnes. Deze vulkaan speelt een rol in "Reis naar het middelpunt van de aarde" van Jules Verne.
We kwamen in Amsterdam aan tijdens de grote storm van 25 juli 2015. Door alle versperringen hadden we vier treinen nodig om in Nijmegen te komen. En daarmee was er een einde gekomen aan onze fantastische Alaskareis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten