donderdag 16 juli 2015

Savage River Loop Trail

Nogmaals Denali National Park

007 Denali NP

We hadden deze dag een relatief korte route voor de boeg van Denali NP naar Fairbanks. We hebben er daarom voor gekozen om het eerste deel van de dag opnieuw het Denali National Park te bezoeken. Met de auto een stukje het park in (maximaal 15 mijl) en ergens een stuk gaan wandelen was het plan voor deze ochtend.
De entree bedroeg $10 per persoon. Er was echter geen toegangscontrole. Ze gingen er vanuit dat iedereen zo eerlijk was om dat te gaan betalen bij het Visitors Center.

008 Denali NP


Stormmeeuw

009 Stormmeeuw011 Stormmeeuw

We wilden gaan wandelen in het gebied rond de Savage River, dat is het verste punt waar je met de auto kunt komen. De parkeerplaats daar is nogal klein, maar we hadden geluk. We waren blijkbaar vroeg genoeg om nog net een plaats te kunnen bemachtigen. Op de auto naast ons zat een stormmeeuw. De ogen verraden dat het om de ondersoort gaat die in Alaska en Canada leeft.

017 Stormmeeuw

Toen het beest genoeg had van alle aandacht vloog hij naar een rotsblok in de buurt van de parkeerplaats.


Savage River Loop Trail

019 Uitzicht bij Savage River

We zijn een stuk langs de Savage River gaan lopen. Eerst rechts van de rivier, na een tijdje komt er een bruggetje over het water en kun je aan de andere kant terug lopen. Op een helling bij het begin van het pad zaten een paar kariboes.
Witkruingors

De witkruingors hadden we al gezien toen we onderweg waren naar Denali NP. In het park zat er dus ook een.Amerikaanse matkop


Deze zangvogel uit de familie van de mezen komt voor in het noorden van de Verenigde Staten, Canada en Alaska. Het is zelfs de nationale vogel van Maine en Massachusetts.De Savage River Loop Trail is een eenvoudige wandeling van ruim 3 kilometer langs de rivieroever. Het is een wandeling met relatief veel wildlife en mooie uitzichten.

061 Uitzicht tijdens wandeling Savage River062 Savage River063 Uitzicht tijdens wandeling Savage River064 Savage River

De foto hieronder is gemaakt vanaf het bruggetje over de rivier.

068 Savage River


Arctische grondeekhoorn

070 Arctische grondeekhoorn078 Arctische grondeekhoorn

De voorgaande dag hadden we ook een Arctische grondeekhoorn gezien. Tijdens deze wandeling kwamen we er ook een paar tegen. Een van de grondeekhoorns was in een boompje geklommen.

100 Arctische grondeekhoorn115 Waarschuwing beren

We hadden al heel wat beren gezien deze reis, maar ondanks dit bordje zat het er hier even niet in. 


Moerrassneeuwhoen 

110 Moerssneeuwhoen

Bij een klein zijpadje stond een bordje met de mededeling dat je het pad niet op mocht omdat er moerassneeuwhoenders zaten te broeden. Je hoefde ook niet echt het pad op te lopen, je zag ze zo zitten tussen de struiken. Vanwege alle schaduwen en hun snelheid waren ze nogal lastig te fotograferen. In de winter zijn ze vrijwel helemaal wit.`
Een stukje verderop, vlakbij de parkeerplaats zat nog een moerassneeuwhoen met een paar jongen. Het vreemde was dat ze deze plek niet hadden afgesloten voor het publiek terwijl de moeder direct naast het pad zat. Hier steekt één van de jongen rustig het pad over.

121 Moerssneeuwhoen128 Moerssneeuwhoen135 Moerssneeuwhoen

Het uitzicht vanaf de brug bij de parkeerplaats.


117 Savage River

Met de wandeling bij Savage River was er een eind gekomen aan ons bezoek aan Denali National Park. Op de foto rechts de parkweg richting uitgang.

119 Bord Savage River148 Park Road Denali NP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten