maandag 20 juli 2015

Kennecott Mill Town Tour

131 Kennicott glacier Lodge

Na de wandeling hadden we even tijd voor een verfrissing in het hotel. Daarna hebben we nog de Kennecott Mill Town Tour gedaan.

127 Kennecott Mines

Tijdens deze wandeling bezoek je de gebouwen van het mijncomplex. Zowel de gletsjerwandeling (Paige) als de mijntour (Andrew) werden begeleid door leuke enthousiaste gidsen die veel wisten te vertellen over hun activiteit.

137 Kennecott Mines tour139 Kennecott Mines tour

Belangrijkste gebouw is het veertien verdiepingen hoge Mill Building. Vanuit de mijnen kwam het nog ruwe kopererts via de bovenste verdieping het gebouw in en werd het in stappen verwerkt tot zuiver kopererts dat met de trein naar de bewoonde wereld werd gebracht. We liepen buiten eerst omhoog om vervolgens langzaam af te dalen in de ruïnes. Boven heb je weer een mooi uitzicht over de omgeving.

133 Kennecott Mines tour138 Kennecott Mines tour

Men is bezig met restauratie van het gebouw. Doel daarbij is om het eruit te laten zien als de ruïne die het nu is, maar wel zo dat je als bezoeker er veilig in rond kunt lopen.

144 Kennecott Mines tour146 Kennecott Mines tour

Via allerlei trappetjes, soms hele steile, kwam je steeds lager in het gebouw terecht. Hoewel het er op de foto's uitziet alsof de boel op instorten stond, waren de plekken waar je moest lopen heel stabiel.

150 Kennecott Mines tour 152 Kennecott Mines tour

Het was wel prettig om weer buiten in de frisse lucht te staan. Daarna hebben we nog een bezoek gebracht aan de elektriciteitscentrale.

153 Kennecott Mines tour 151 Kennecott Mines tour

En daarmee kwam er een eind aan onze activiteiten van deze dag in het Wrangell St Elias National Park.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten