zaterdag 18 juli 2015

Into the Wild - Fairbanks
Op deze dag stond de rit van Fairbanks naar Paxson op het programma. Voordat we Fairbanks verlieten zouden we eerst een serie locaties uit Into the Wild bezoeken. Bij wijze van uitzondering besloten we om eerst te gaan ontbijten in het hotel. Dat hadden we beter niet kunnen doen. Een meisje met heel weinig ervaring moest de gasten ontvangen en laten afrekenen voor het buffet. Bij mijn creditcard ging het mis, ze wilde een bonnetje printen, maar er kwam niets. Paniek! Nog 20 keer op afdrukken drukken leverde natuurlijk niets op. Hulp van een oudere dame leverde ook niet direct iets op. Het paniekerige wicht ontdekte zelf dat de rol van de bonnetjes op was. Met de nieuwe rol was het drama voor haar nog niet voorbij. De printer ging alle printopdrachten die ze had gegeven uitvoeren. De printer spuugde tientallen bonnen uit, hetgeen voor een nieuwe paniekaanval bij Bethany zorgde.
Het ontbijt was van matige kwaliteit en best duur.

Door de stad loopt de Chena River. Vanaf de Barnette Street brug is links de energiecentrale te zien en rechts staat de Elks Lodge, een buurthuis waarvan er vestigingen door heel Amerika zijn. Een ‘elk’ is een hertensoort, vandaar dat er bovenop het dak een hert staat.

 Into the Wild (2007)
005 Into de wild locaties - Gebouw met Elk 
Gezicht op Barnette Street brug, Fairbanks, 18 juli 2015

De energiecentrale die voluit Aurora Energy Coal Power Plant and District Heat System heet, komt nog een tweede keer in beeld. 


 Into the Wild (2007)
011 Into de wild locaties - energie centrale
Energiecentrale, Fairbanks, 18 juli 2015

Vlakbij de Barnette Street Bridge staat The Big-I, de oudste bar van Fairbanks en een begrip in de stad. Ten tijde van de film stond de volledige naam, The Big International, nog op de gevel.

 Into the Wild (2007)
022 Into de wild locaties - Big I
The Big-I, Fairbanks, 18 juli 2015

Op loopafstand ligt aan de andere kant van de rivier de 2nd Avenue. Te zien zijn supermarkt Co-op Plaza en Soapy Smith’s Pioneer Restaurant. De gevels zijn nauwelijks veranderd, het spandoek boven het restaurant hangt er nog altijd maar heeft duidelijk te lijden gehad onder de weersomstandigheden.


 Into the Wild (2007)
004 Into de wild locaties - Co-op plaza Fairbanks
2nd Avenue, Fairbanks, 18 juli 2015

Iets verderop, bij de rivier, aan de 1st Avenue staat de Masonic Temple. Zoals de gevel aangeeft dateert dit historische gebouw uit 1906. Het was oorspronkelijk gebouwd voor de vrijmetselaars en heeft verschillende functies gehad. Tijdens ons bezoek stond het leeg. Hoewel het gebouw een beschermde status heeft dreigt het in verval te raken.

 Into the Wild (2007)
008 Into de wild locaties - Masonic Temple
Masonic Temple, Fairbanks, 18 juli 2015

De laatste locatie die we hebben bezocht voordat we Fairbanks hebben verlaten is Alaskan Prospectors, een winkel gespecialiseerd in materialen voor goudzoekers zoals op het uithangbord te zien is. De winkel bestaat al meer dan 40 jaar.

 Into the Wild (2007)
024 Into the wild locaties - Alaskan prospectors
Alaskan Prospectors, Fairbanks, 18 juli 2015

 Into the Wild (2007)
028 Into the wild locaties - Alaskan prospectors 
Alaskan Prospectors, Fairbanks, 18 juli 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten