zondag 19 juli 2015

Eerste verkenning Kennicott

Green Comma

127 Vliegveld McCarthy141 Green comma

We werden bij het vliegveld opgehaald door een busje van het hotel. Het was ruim 5 km vanaf hier naar het hotel. Terwijl we stonden te wachten zagen we deze vlinder op het hutje zitten waar je excursies kon boeken. In het Engels heet dit een Green Comma, een Nederlandse naam heb ik niet kunnen vinden voor deze vlinder die in Alaska en delen van Canada en de Verenigde Staten voorkomt. Hij hoort bij de familie waar ook de vosjes bij horen.

143 Uitzicht Kennicott Glacier Lodge

We zaten in het zuidelijke gebouw van de Kennicott Glacier Lodge. De gebouwen waren wat stijl betreft aangepast aan de nabij gelegen ruïnes van de mijngebouwen. We hadden nog wat tijd over tot de avondmaaltijd en hebben die tijd gebruikt om de omgeving een beetje te verkennen. Het gletsjerijs is hier helemaal bruin gekleurd.

146 Uitzicht over bruine gletsjer


RoodborstlijsterDeze vogel die in Amerika met robin wordt aangeduid is een echte lijster. Verwarrend is dat de naam robin in Engeland wordt gebruikt voor het roodborstje. De vogel komt voor in heel Noord-Amerika en is min of meer de Amerikaanse tegenhanger van onze merel. 

155 Kennicott Mines

Samen op een bruggetje bij de Kennecott Mines.

164 Samen op de foto bij Kennecott Mines160 Panorama Kennecott


Mount Blackburn


159 Mount blackburn154 Kennicott Glacier

De besneeuwde top op de foto boven is Mount Blackburn. Het is de hoogste top van de Wrangell Mountains, één van de bergketens in dit nationale park. Mount Blackburn is 4995 m hoog. Ook deze berg gaat vaak schuil achter de wolken, maar niet op de dagen dat wij er waren. De gletsjer die voor het hotel langs schoof is ook van deze berg afkomstig.


162 Kennecott Mines169 Kennecott Mines bord


We logeerden in de Kennicott Glacier Lodge. We keken uit over de Kennicott Glacier en het hotel lag naast de Kennecott Mines. Het leek wel of deze twee spellingen overal willekeurig door elkaar werden gebruikt. Men weet niet zeker of deze verschillende spellingen het gevolg zijn van een spelfout of dat er een besluit is genomen om met twee schrijfwijzen te werken.
Ruwweg kun je zeggen dat bij verwijzingen naar de natuur, bijvoorbeeld de gletsjer, gebruikt wordt gemaakt van de Kennicott variant. Bij verwijzingen die betrekking hebben op de menselijke historie in het gebied gebruikt men meestal de Kennecott variant.

166 Kennecott Power Plant167 Kennecott Power Plant

De meeste gebouwen van de Kennecott Mines kun je alleen bezoeken tijdens een rondleiding. In sommige gebouwen kon je ook zonder rondleiding al een blik werpen, bijvoorbeeld bij de energiecentrale. In de Kennicott Glacier Lodge wordt 's avonds voor iedereen tegelijk het eten geserveerd. Je zit aan lange tafels waarop de namen staan van de gasten die geacht worden aan die tafel te gaan zitten. Wij zaten deze avond tussen een aantal Amerikanen en een wat ouder Brits stel. Arjan had een geanimeerd gesprek met een vakgenote, een bibliothecaresse uit New York. Dat zou ertoe leiden dat we een paar dagen later in Palmer, in de buurt van Anchorage, in een boekhandel stonden.

157 Bezoekerscentrum NP

Vlakbij het hotel was een bezoekerscentrum voor het National Park. Tijdens de wandeling voor het eten zagen we ook nog een paar Amerikaanse matkoppen.

171 Amerikaanse matkop172 Amerikaanse matkop175 Uitzicht bij Kennicott

Geen opmerkingen:

Een reactie posten