vrijdag 10 juli 2015

Carl E. Wynn Nature Center

306 Carl _ Wynn Nature Center

Na de excursie naar het Katmai National Park zijn we eerst even teruggereden naar ons hotel en we hebben geluncht in de buurt van het hotel. We hadden gezien dat je bij Homer ook nog een Skyline Drive kon doen. Je had inderdaad af en toe mooi uitzicht over de Kachemak Bay, maar helaas waren ze vergeten om op die plekken mogelijkheden te creëren om even te stoppen met de auto. Op een gegeven moment waren we bij het einde van de weg. We zijn toen teruggereden naar het Carl E Wynn Nature Center. 

307 Paddestoelen op dode boom308 Carl _ Wynn Nature Center

Je kunt hier een paar wandelingen doen door een taigawoud. Het is een vochtig gebied met vooral naaldbomen, berken en muggen.

310 Jonge Amerikaanse zeearend

We konden niet zo goed onderscheiden welke vogel op de foto hierboven door de lucht vliegt. Volgens de vogeldeskundige van het centrum moest het om een jonge Amerikaanse zeearend gaan. De jonge vogels hebben nog niet de karakteristieke witte kop. De vogel op de foto hieronder vliegt een volwassen Amerikaanse zeearend door het beeld.

333 Overkant Kachemak Bay met zeearend


Tijdens de wandeling zijn we helemaal lek gestoken door de muggen. We waren vergeten de anti-muggenspray te gebruiken. Tip voor iedereen die naar Alaska gaat: De anti-muggenspray moet je altijd bij je hebben. Op vochtige plekken met weinig wind zitten bijna altijd veel muggen.
Vanaf een platform had je uitzicht op de bergen aan de overkant van de baai.

326 Uitzicht over Kachemak Bay

De bloem hieronder is een nootka roos.

328 Nootka Roos

Goudkruingors

Deze zangvogel komt veel voor in dit deel van Alaska. Je treft de vogel vaak aan rond de bosrand en niet al te ver van de kust. Hij overwintert in het noorden van Mexico.Aan het eind van de middag hebben we nog een paar foto's gemaakt van het uitzicht bij het hotel. Dat hadden we de vorige dag ook al gedaan met grijze luchten als achtergrond. Nu zag het er een stuk beter uit.

349 Uitzicht vanuit hotel Homer351 Uitzicht vanuit hotel Homer350 Uitzicht vanuit hotel Homer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten