zondag 19 juli 2015

Bezoekerscentrum Wrangell St Elias National Park

036 Bord Wrangell st Elias NP

Na het Summit Lake moesten we een beetje doorrijden omdat we 's middags vanuit Chitina naar ons hotel in het Wrangell St Elias National Park zouden vliegen. En we mochten die vlucht natuurlijk niet missen. Bij de splitsing van de Glenn Highway en de Richardson Highway ligt een enorm tankstation en daar hebben we broodjes voor onderweg gekocht. We zijn naar het bezoekerscentrum van het Wrangell St Elias National Park gereden dat aan de weg naar Chitina lag en daar hebben we geluncht en een beetje rondgekeken.

038 Uitzicht bij bezoekerscentrum

Mount Drum

037 Mount Drum039 Mount Drum

Mount Drum is een 3660 m hoge stratovulkaan die in het Wrangell St Elias National Park ligt, maar van verre zichtbaar is als je vanuit het noorden of westen het park nadert. Er zijn geen recente uitbarstingen van deze vulkaan bekend. De activiteit vond vooral plaats in een periode die meer dan 250.000 jaar achter ons ligt.

041 Boomstammen bij bezoekerscentrum

De foto van de bomen is ook nog gemaakt bij het uitzichtpunt bij het bezoekerscentrum. Een paar dagen later zouden we hier nog een wandeling doen. Voor ons werd het tijd om door te rijden, op de parkeerplaats werd een groep Canadese Taigagaaien weggejaagd door een groep luidruchtige jongeren. Het was nog een mooie route naar Chitina.

042 Tussenstop langs weg richting Chitina043 Tussenstop langs weg richting Chitina


Airport Chitina

046 Chitina Airport - Mount Wrangell047 Chitina Airport

Het vliegveldje van Chitina bestaat uit een landingsstrip voor kleine vliegtuigjes en een parkeerplaats. Geen vertrekhal of informatiebalie. Je moet gewoon even afwachten en kort voor het tijdstip van vertrek landt het vliegtuigje waarvoor je online een plekje had gereserveerd.
We hebben niet lang hoeven wachten, we waren pas een kwartier voor het geplande vertrek op het vliegveld. De besneeuwde berg op de foto is Mount Wrangell. Een schildvulkaan die in 2002 voor het laatst actief was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten