zondag 12 juli 2015

Alaska Sealife Center

341 Sealife center Seward

Het Sealife Center in Seward is grotendeels betaald met geld van het oliebedrijf Exxonmobil als compensatie voor de enorme olieramp die een schip van het bedrijf, Exxon Valdez, had veroorzaakt voor de kust van Alaska.
De belangrijkste doelstellingen van het Sealife Center zijn het doen van onderzoek naar de afnemende aantallen zeedieren in de noordelijke wateren, opvangcentrum voor zieke en gewonde zeedieren en educatie.


Noord-Amerikaanse zwarte scholekster

345 Noord-Amerikaanse zwarte scholekster363 Noord-Amerikaanse zwarte scholekster

De meest luidruchtige bewoners van het vogelverblijf waren deze twee zwarte scholeksters. In het wild komt deze soort voor langs alle kusten in het westen van Noord-Amerika.


Koningseider

354 Koningseider379 Koningseider vrouwtje

Het mannetje van de koningseider heeft tijdens het broedseizoen een opvallend gekleurd verenkleed. Buiten het broedseizoen is hij donkerder dan het vrouwtje en heeft een zwarte kop. Deze eendensoort komt voor langs alle Arctische kusten.


De gehoornde papegaaiduiker

407 Gehoornde papegaaiduiker409 Gehoornde papegaaiduiker

Deze soort hadden we eerder die dag in het wild gezien. Wel mooi om deze vogels ook nog even van dichtbij te zien. De vogel komt voor in Oost-Siberië en Noordwestelijk Amerika.

Kuifpapegaaiduiker

401 Kuifpapegaaiduiker408 Kuifpapegaaiduiker

Net als bij de andere papegaaiduikers hebben ook deze vogels een grote felgekleurde snavel. De gele kuifjes hebben ze alleen in het broedseizoen. De vogel komt voor in het noordelijke deel van de Grote Oceaan.

In het vogelverblijf werden ook harlekijneenden, zeekoeten en ijseenden opgevangen.

347 Harlekijneend396 Zeekoet389 IJseenden tijdens broedseizoen344 Jonge eend


Op de volgende foto een zeehond die in het Sealife Center werd opgevangen. 

411 Zeehonden

Vanaf een terras had je uitzicht over Resurrection Bay.

414 Uitzicht vanaf terras bij de zeehonden

Tot slot een paar bewoners van de aquaria van het centrum.

415 Aquarium Sea Life Center417 Aquarium Sea Life Center

Na het bezoek aan het Alaska Sealife Center hebben we een poging gedaan om een geschikt restaurant te vinden in Seward. Wat we tegenkwamen zag er allemaal niet erg aantrekkelijk uit. En met de wetenschap dat er bij ons hotel een goed restaurant zat was de keus snel gemaakt.We hadden ondanks het slechte weer een hele mooie dag gehad in het Kenai Fjords National Park. In de bezoekerscentra van de National Parks kun je brochures over het park krijgen. Die hebben al jarenlang allemaal dezelfde vormgeving. Hiernaast de folder van Kenai Fjords National Park.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten